56 lyukas zászló a Kárpát-medence 56 pontján

56 lyukas zászló a Kárpát-medence 56 pontján
A Rákóczi Szövetség a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködésben az elmúlt három évtizedben, minden évben megszervezte Gloria Victis 1956-os emlékünnepségét, többezer Kárpát-medencei középiskolás és egyetemista részvételével. Október 22-én délután az 1956-os forradalom bölcsőjénél, a műegyetemi aulai ünnepséggel vette rendszerint kezdetét az állami megemlékezés. Ezt követően az esemény fénypontját a történelmi útvonalon, a Műegyetemtől a Bem térre tartó fáklyás felvonulás jelentette.
Nagy Domonkos - 2020.10.23

Az idei évben sajnos nem tudunk diákokat hívni Budapestre, ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ’56-os fiatalok világraszóló szabadságküzdelmét továbbadjuk a mai fiataloknak.

A Rákóczi Szövetség az idei rendkívüli körülményekre tekintettel október 22-én, csütörtökön 11 óra és 11:30 között közösségi oldalain közvetíti megemlékezését a budapesti Műegyetemről, amelybe több mint 300 Kárpát-medencei középiskola többezer diákja kapcsolódik be az iskolai megemlékezések keretében.

Az eseményen felcsendülő Egmont-nyitány alatt a Kárpát-medence 56 városa élőképekben kapcsolódik be, ahol a Rákóczi Szövetség középiskolás tagjai emelik fel a településük nevét viselő, nagyméretű, 1956-os lyukas zászlót, kifejezve a magyar fiatalok nemzeti összetartozását és tiszteletét a forradalom hősei előtt.

A közvetítés az alábbi címen érhető el október 22-én 11 órától:

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.

Helyszín

Kárpát-medence

OK
×
×