Kezdődik a sportkomplexum kivitelezése

Kezdődik a sportkomplexum kivitelezése
Július 6-án kezdetét veszi a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábort kiegészítő sportkomplexum építése, amely a tervek szerint jövő év márciusára elkészül.
Nagy Domonkos - 2021.07.05

A Nemzeti Összetartozás Napján Sátoraljaújhelyen átadott, teljes egészében megújult Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont újabb fejlesztéssel bővül. Július 6-án kezdetét veszi a Rákóczi Tábort kiegészítő sportkomplexum építése. A nyertes kivitelezőnek július 6-án, kedden 10 órakor adják át ünnepélyesen a területet, ahol azonnal megkezdődik a kivitelezés. A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló beruházás a tervek szerint 2022 márciusára készül el.

A Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont kiegészülve a Sportkomplexummal, a jövőben óriási lehetőséget jelent a Rákóczi Szövetség közösségének, kiemelten a magyar fiatalok találkozásának és kapcsolatépítésének, de ezzel együtt Sátoraljaújhely városának és a régiónak is.

A Sportkomplexum egy 500 fő befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnokot, egy 25 méter hosszúságú szabad vízfelületű úszómedencét, két nagyméretű sportpályát, egy röplabdapályát, egy szabadtéri színpadot és ahhoz kapcsolódó lelátót foglal magába.

A több mint 1600 négyzetméter alapterületű csarnok magába foglal teremlabdarúgó, kézi- és kosárlabdapályát, öltözőket, mosdókat, valamint egy szaunát és merülőmedencét tartalmazó wellness-részleget. Az épület kialakításából adódóan a kültéri medencét is kiszolgálja. A csarnok déli oldala kiváló panorámát biztosít, amelyet egy bordavázas, korszerű, hőhídmentes függönyfalszerkezet határol. A sportcsarnok részben terepbe süllyesztve, zöldtetős kialakítással készül, ahonnét gyönyörű panoráma nyílik az Alföldre, a Tokaj-hegyre és Sárospatakra. A nyertes kivitelező:  RexBau Kft. – Weinberg ’93 Kft. konzorcium.

Kattintson a galéria megnyitásához
OK
×
×