Anyanyelvi Tábor és Színjátszó Tábor várja a Rákóczi Szövetség táborozóit vasárnaptól

Anyanyelvi Tábor és Színjátszó Tábor várja a Rákóczi Szövetség táborozóit vasárnaptól
A Sátoraljaújhelyen megvalósuló Anyanyelvi Táborba 400 vajdasági és kárpátaljai általános iskolás érkezik, míg a székesfehérvári Színjátszó Táborba középiskolás fiatalok érkeznek valamennyi külhoni régióból.
Katona Flóra - 2021.08.06

Mintegy 400 vajdasági és kárpátaljai általános iskolás diák érkezik a Rákóczi Szövetség 12. nyári táborába Sátoraljaújhelyre kiemelten szórványterületekről. A kárpátaljai diákok Ungvártól egészen a Felső-Tisza-vidékig a régió számos településéről érkeznek, a vajdasági diákok a bánáti és a bácskai településeket egyaránt képviselik.

A tábor a korosztálynak szóló programokkal élményeket és felhőtlen kikapcsolódást kínál magyar nyelvi környezetben, de fontos cél az is, hogy pozitív üzenetet küldjön a szülőknek és a szórványközösségeknek arra vonatkozóan, hogy a magyar iskolaválasztás meghatározó a gyermek és a közösség sikeres jövőjét tekintve.

A székesfehérvári Színjátszó Táborba középiskolás fiatalok érkeznek valamennyi külhoni régióból. A tábor a Vörösmarty Színházzal és a várossal szoros együttműködésben valósul meg, idén negyedik alkalommal. A Színjátszó Tábor résztvevői betekinthetnek a kulisszák mögé és részeseivé válnak a színházi próbáknak, majd egy közönség előtti bemutatóval zárják a tábort.

A tábor augusztus 8-17-ig tart, ahol a színházi próbák és előadások mellett a résztvevő diákok a koronázóvárossal megismerkedve számos kulturális és szórakoztató programon is részt vesznek. A tábor záró programján augusztus 16-án 15 órakor a székesfehérvári városházán részt vesz Rétvári Bence államtitkár, Cser-Palkovics András polgármester, Szikora János színházigazgató és Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×