Anyanyelvi Tábor Sátoraljaújhelyen

Anyanyelvi Tábor Sátoraljaújhelyen
A Rákóczi Szövetség idei utolsó nagy nyári tábora kezdődik vasárnap Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Táborban. Több mint 400 általános iskolás diák érkezik az anyanyelvi táborba az erdélyi szórványvidékekről
Katona Flóra - 2021.08.21

A Rákóczi Szövetség idei utolsó nagy nyári tábora kezdődik vasárnap Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Táborban. Több mint 400 általános iskolás diák érkezik az anyanyelvi táborba az erdélyi szórványvidékekről, olyan településekről többek között, mint Gyulafehérvár, Nagyenyed, Déva, Torda, Medgyes, Kolozsvár, Dés, Beszterce, Temesvár, Arad, Nagyvárad és Szatmárnémeti.

A táborba érkező gyermekek valamennyien magyar iskolában tanulnak szülőföldjükön és régóta kapcsolatban állnak a Rákóczi Szövetséggel a Magyar Iskolaválasztási Programon keresztül.

Az anyanyelvi tábor a korosztálynak szóló programokkal élményeket és felhőtlen kikapcsolódást kínál magyar nyelvi környezetben, de fontos cél az is, hogy pozitív üzenetet küldjön a szülőknek és a szórványközösségeknek arra vonatkozóan, hogy a magyar iskolaválasztás meghatározó a gyermek és a közösség sikeres jövőjét tekintve.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.

Időpont

2021. augusztus 22-27.

Helyszín

Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont - Sátoraljaújhely

OK
×
×