Halzl Józsefre emlékeztünk

Halzl Józsefre emlékeztünk
A Rákóczi Szövetség örökös, tiszteletbeli elnökére, Dr. Halzl Józsefre emlékezett halálának első évfordulóján, november 13-án, szombaton.
Katona Flóra - 2021.11.10

Reggel 8 órakor a városmajori Jézus Szíve-templomban Szentmisét mutattak be Elnök Úrért.

10 órától a Várkert Bazárban Halzl József emlékkonferenciát tartottak a Kárpát-medencei magyar oktatás és a magyar iskolahálózat kihívásai a 21. században címmel.

A konferencia fővédnöke Kövér László házelnök, az eseményt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg, aki elmondta: A Rákóczi Szövetség nehéz és szerencsésebb időkben is a nemzetpolitika szolgálatában állt. 2010 után a kormányzati politika és a Rákóczi Szövetség tevékenysége egymásra talált, így az egy éve elhunyt Halzl József láthatta kiteljesedni saját munkájának eredményeit, megerősödni a szövetséget.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke kiemelte: Halzl József "a szövetség szíve-lelke volt", akinek munkája, stratégiai gondolkodása meghatározza a szervezet életét. Kiépült a magyar iskolaválasztást támogató Kárpát-medencei hálózat, amely jelenleg 57 régióban működik.

Kattintson a galéria megnyitásához
OK
×
×