Regisztráció – Nemzeti Kisebbségek Európája konferencia

Regisztráció – Nemzeti Kisebbségek Európája konferencia
Az Európai Unió elzárkózása a nemzeti kisebbségek jogainak védelmétől az elmúlt években egyre látványosabb. Tavaly januárban az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról a Minority SafePack nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezést, a Benes-dekrétumok máig történő felvidéki alkalmazása felett pedig rendszeresen hatásköri okokra hivatkozva huny szemet a testület.
Központi iroda - 2022.02.16

A nemzeti kisebbségeket, így a határon túli magyarságot érő kihívások figyelmen kívül hagyása, a nemzeti identitásuk megőrzésére irányuló uniós garanciarendszer elvetése ugyanakkor hosszú távon e közösségek fennmaradását veszélyezteti. Ez végső soron az európai regionális sajátosságok, az európai kulturális örökség részét képező őshonos kisebbségi nyelvek és kultúrák eltűnésével járhat, amely alapjaiban változtatná meg a kulturális sokféleségre épülő Európa gondolatát.

Milyen Európát szeretnénk, és hol van a helye a jövő Európájában a nemzeti kisebbségeknek és a határon túli magyaroknak?

A jelenlegi egészségügyi szabályoknak megfelelően az eseményen csak érvényes magyar védettségi igazolvánnyal, illetve külföldi állampolgároknak oltási igazolással lehet részt venni.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.

Regisztráció

Erre az eseményre már lezárult a jelentkezés!

OK
×
×