Esterházy János Emlékünnepség és díjátadó

Esterházy János Emlékünnepség és díjátadó
Katona Flóra - 2022.03.13

A Rákóczi Szövetség 1991 óta minden évben, így idén is Esterházy János életműve és személyisége előtt tisztelegve Esterházy-díjat adományozott olyan személyeknek és intézményeknek, akik és amelyek a felvidéki magyar közösségek szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve a mártír sorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért és az ő szellemében a kereszténységért, az összmagyarságért és Közép-Európa népeiért kimagasló tevékenységet fejtettek ki.

A Rákóczi Szövetség 2022-ben Esterházy-díjat adományozott Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek részére mindazért, amit a kereszténységért tett és tesz, különös tekintettel is a magyarság és Európa lelki megújulását szolgáló Eucharisztikus Kongresszus megrendezéséért. Az idei emlékünnepség keretében Esterházy-díjban részesült továbbá Martényi Árpád, az Esterházy János Emlékbizottság elnöke.

Az emlékülésen ünnepi beszédet mondott Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes.

Méltató beszédet mondott Orosch János nagyszombati érsek, valamint Molnár Imre történész, Esterházy-kutató.

Az emlékünnepséget megelőzően március 12-én, szombaton 18:30-kor imavirrasztás kezdődött Szentmisével a Magyar Szentek Templomában Esterházy János boldoggá avatásáért fohászkodva.

Kattintson a galéria megnyitásához
OK
×
×