Felhívás – 2022. évi Fenntarthatósági Témahét középiskolás csapatverseny

Felhívás – 2022. évi Fenntarthatósági Témahét középiskolás csapatverseny
Az „Ott vagyok honn, ott az én világom” csapatverseny a 2022. évi Fenntarthatósági Témahét keretén belül kerül meghirdetésre, Kárpát-medencében élő középiskolások részére.
Központi iroda - 2022.05.01

A verseny leírása

Az „Ott vagyok honn, ott az én világom” csapatverseny a 2022. évi Fenntarthatósági Témahét keretén belül kerül meghirdetésre, Kárpát-medencében élő középiskolások részére.

A verseny elnevezése arra utal, hogy legelsőként mindenkinek a saját szülőföldjén, a saját világában kell cselekednie ahhoz, hogy fenntarthatóbb környezetet teremtsen maga körül. Azonban minden elképzelés jobban érvényesül, ha társak is vannak hozzá, illetve más helyről is kapunk hozzá ötleteket, megerősítést. Éppen ezért ebben a versenyben egy hazai és egy határon túli csapatnak kell a cél érdekében együttműködnie.

A csapatpároknak olyan projektmunkát kell közösen benyújtaniuk, amelynek témája szorosan kapcsolódik a 2022. évi Fenntarthatósági Témahét kiemelt témáinak valamelyikéhez: a víz, az egészségvédelem, a felelős fogyasztás vagy a hulladék témához. A verseny kezdetén a két csapatnak közösen meg kell egyeznie, hogy melyik kategóriában indulnak.

A verseny kiírója

A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint projektgazda és támogató, valamint a Kék Bolygó Alapítvány, mint fő támogató megbízásából, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében, a Rákóczi Szövetséggel együttműködésben kerül meghirdetésre.

A verseny résztvevői

A versenyen olyan határon belüli és határon túli (Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria), magyar ajkú, középiskolás (9-12. osztályos) diákok indulhatnak 3 fős csapatokban, akiknek iskolájuk regisztrált a 2022. évi Fenntarthatósági Témahétre. Az egyik 3 fős csapatnak a határon belül, a másik 3 fős csapatnak a határon túl kell megalakulnia. A kapcsolatfelvétel után a két csapat együtt fog versenyezni. A verseny magyar nyelven folyik.

A verseny időzítése

  • A csapatok regisztrációjára 2022. március 31. és 2022. május 31. között van lehetőség.
  • A verseny során elkészült dokumentumok 2022. május 31-e éjfélig a vetélkedő feltöltőfelületére bármikor beküldhetők.
  • A verseny 10 legeredményesebb csapatpárja 2022 szeptemberében, Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi táborban megrendezésre kerülő 2 napos döntőn mérheti össze tudását.

A nyertesek díjazása

A nyertes csapatok összesen 500 000 Ft értékben tárgyi és/vagy élményprogram nyereményben részesülnek, amelyeket a döntő helyszínén kapnak meg.

A verseny hivalatos webfelülete:

https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/karpat-medencei-kozepiskolai-vetelkedo

A versenyről további információ a PÁLYÁZATI SZABÁLYZATBAN olvasható. A versennyel kapcsolatban a fenntarthatosagi@temahet.hu e-mail címen kérhető felvilágosítás.

Kattintson a galéria megnyitásához
OK
×
×