Nemzeti Összetartozás Napja

Többezer Kárpát-medencei középiskolást érintenek a Rákóczi Szövetség Nemzeti Összetartozás Napi és pünkösdi programjai.
Katona Flóra - 2022.05.30

A Szövetség június 4-i Diákutaztatási Programjával 71 középiskola több mint 3000 diákja utazik legalább egy határ átlépésével egy másik iskolához.

Az utazó iskolák listája és a program részletei itt érhetők el.

Június 2-án, csütörtökön hajnalban a Boldogasszony Zarándokvonattal (a vonat 5 óra 20 perckor indul a Keleti Pályaudvarról) 300 Kárpát-medencei és nagyvilágban élő középiskolás utazik a csíksomlyói pünkösdi búcsúba. A zarándoklatra induló diákok a Szövetség katolikus középiskolai szervezeteit képviselik.

További 100 kárpátaljai zarándok június 3-án indul a Misszió Zarándokvonattal a búcsúba a Szövetség támogatásával és a Misszió Tours szervezésében.

Június 4-én délelőtt több száz felvidéki és magyarországi diák érkezik a Kossuth térre a Szövetség meghívására, ahol az Országgyűlés Hivatala szervezésében rendhagyó történelemórákon vehetnek részt, amelyek meghatározó része az Összetartozás Emlékhelye.

A Rákóczi Szövetség központi megemlékezését június 4-én a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban szervezi 1000 Kárpát-medencei középiskolás vendégével.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.