Rákóczi Szabadegyetem

Rákóczi Szabadegyetem
A Rákóczi Szabadegyetem - Szabadság, Közösség, Cselekvés címmel került megrendezésre.
Katona Flóra - 2022.06.26

A Rákóczi Szövetség a magyar fiatalok egyik meghatározó találkozási helyén, a szabadságharcos kurucok földjén, Sátoraljaújhely fölött, a Várhegy nyergében, a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban első alkalommal szervezte meg közéleti táborát.

A rendezvény fővédnöke Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter volt.

Gulyás Gergely a megnyitón elmondta: A Rákóczi Szövetségnek fontos küldetése volt az elmúlt három évtizedben, összefogta és találkozóhelyet biztosított a határainkon kívül, a diaszpóra nagyobbrészt a nyugati országokban élő magyarjainak. A miniszter kifejezte reményét, hogy az idén első alkalommal megtartott Rákóczi Szabadegyetem sikere arra motiválja majd a szervezőket, hogy a következő években is tartsák meg ezt a rendezvényt.

Hernádi Zsolt, a rendezvényt támogató MOL elnök-vezérigazgatója a megnyitón megerősítette, a vállalat hisz abban, hogy a Kárpát-medencében küldetése van.

A szabadegyetem ötlete idén márciusban fogalmazódott meg, mottóként a szabadság, a közösség és a cselekvés fogalmait választották - hangsúlyozta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

A szabadegyetemen többek között nemzetpolitikai és energiaellátási kérdésekről, a magyar-román gazdasági kapcsolatok kihívásairól, a magyar történelmi filmek és az identitás közötti kapcsolatáról, Magyarország márkaépítéséről, a Kárpát-medence jelenéről és jövőjéről beszélgettek a meghívott előadók a résztvevőkkel.

Az izgalmas és tartalmas beszélgetések, előadások mellett bőven volt lehetőség a kikapcsolódásra is.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×