Kárpát-medencei Színjátszó Táborral és a III. Összmagyar Anyanyelvi Táborral folytatjuk

Kárpát-medencei Színjátszó Táborral és a III. Összmagyar Anyanyelvi Táborral folytatjuk
Augusztus második hetében a Rákóczi Tábor közel 500 általános iskolást fogad, a sorban az idei III. Összmagyar Anyanyelvi Táborban.
Katona Flóra - 2022.08.05

Augusztus második hetében a Rákóczi Tábor közel 500 általános iskolást fogad, a sorban az idei III. Összmagyar Anyanyelvi Táborban. A diákok Felvidékről – Zselíz, Zoboralja, Léva, Érsekújvár, Pozsony, Szenc, Galánta és Vágsellye régiói -, Kárpátaljáról – nagyszőlősi és ungvári járás -, Erdélyből – Kolozs, Szatmár és Fehér megye -, és nem utolsósorban a diaszpórából – Ausztria, Írország, Németország, USA, Spanyolország, Csehország - érkeznek, de jelen lesznek a házigazda sátoraljaújhelyi gyermekek is.

Kárpát-medencei Színjátszó Táborunk augusztus 7. és 21. között Székesfehérváron zajlik együttműködésben a Vörösmarty Színházzal. Ide temesvári, nagyváradi és ipolysági diákok érkezhetnek.

A Vörösmarty Színház Szent István és az államalapítás ünnepnapján idén III. András koronázási szertartásjátékát mutatja be Székesfehérvár főterén.

A szertartásjátékba a hagyományoknak megfelelően a táborozó diákok is bekapcsolódnak szereplőként, akik a tábor idején részesei a színházi próbáknak és számos kulturális, szórakoztató programnak.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×