Halzl József Emlékkonferencia és Díjátadó

Halzl József Emlékkonferencia és Díjátadó
A Rákóczi Szövetség 2022. november 12-én, szombaton örökös, tiszteletbeli elnökére emlékezett a Halzl József Emlékkonferencia és Díjátadó keretében.
Központi iroda - 2022.11.12

A Rákóczi Szövetség 2022. november 12-én, szombaton örökös, tiszteletbeli elnökére emlékezett a Halzl József Emlékkonferencia és Díjátadó keretében, melynek témája: Magyar jelen és jövő a népszámlálások, a demográfia és a családpolitika tükrében.

Az emlékkonferencia részeként a Rákóczi Szövetség Alapítványa első alkalommal adta át a Halzl József-díjat, amelyet a kuratórium Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternek ítélt oda mindazért, amit Halzl József örökségéért és a Rákóczi Szövetség ügyéért tett és tesz.

Az ünnepségen Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója Halzl Józsefnek, a Rákóczi Szövetség örökös tiszteletbeli elnökének munkásságát méltatva kiemelte a 2020-ban elhunyt elnök közösségteremtő és közéleti tevékenységét, illetve a nemzet iránti szolgálakészségét. 2020 novemberében bekövetkezett haláláig munkája és személyisége egyszerre formálta a nemzetpolitika szolgálatára létrehozott Rákóczi Szövetséget három évtizeden át.

Kozma Imre kiemelte:

Gulyás Gergely már évek óta elkötelezetten támogatja a Rákóczi Szövetség munkáját, ezzel hozzájárul Halzl József örökségének megőrzéséhez.

Gulyás Gergely különleges megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést, felidézte, hogy Halzl Józseffel, a Rákóczi Szövetség elnökével kiváló együttműködést alakított ki. Mint fogalmazott, a szövetség elnöke az egységes magyar nemzet ügyét szolgálta. Ezt a célt szolgálta akkor is, amikor erre volt politikai fogadókészség és akkor is, amikor a kommunista diktatúrában kettős elnyomásban kellett élniük a határon túli nemzetrészeknek – fogalmazott.

Életművének legfontosabb üzenete, hogy pályát kell nyitni mindazoknak, akik tehetségesek és érdemesek arra

– tette hozzá.

A Rákóczi Szövetség az elmúlt években nagyon sokat tett azért, hogy a magyar ifjúság legkiválóbb képviselői megkaphassák mindazt a szellemi útravalót, ami hozzájárul ahhoz, hogy a következő években, évtizedekben is legyen erős magyarság a nyugati diaszpórában, a határon túli magyar közösségekben és itt az anyaországban is, hogy egységes magyar nemzetről beszélhessünk” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

November 13-án, vasárnap 19:30-kor a városmajori Jézus Szíve-templomban szentmisét mutattak be Halzl József elnök úr lelki üdvéért.

Kattintson a galéria megnyitásához
OK
×
×