20 ezer külhoni óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség

20 ezer külhoni óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség
20 ezer külhoni óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség, ráirányítva a szülők figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára.
Katona Flóra - 2022.12.06

A Kárpát-medence közel ezer településén, 20 ezer magyarul beszélő óvodáshoz jut el az ajándék, amelynek része egy apró édesség és egy szép mesekönyv, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levéllel együtt. 

A Rákóczi Szövetség munkatársai, illetve partnerei december 6. és 20. között juttatják el a külhoni intézményekbe az ajándékcsomagokat. 

A Rákóczi Szövetség elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában, meggyőződve arról, hogy a magyar iskola mind a gyermek felnőttként remélt boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a leghelyesebb döntés. 

Annak érdekében, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, 377 óvoda adventi programját karolja fel a Szövetség. 

Az óvodák, óvodai csoportok a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásaik támogatására pályázhattak, többek között kézműves foglalkozásra, mézeskalácssütésre, adventi koszorúkészítésre, betlehemes játékra, vagy bábfoglalkozásra. 

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×