Kárpátaljai diákok téli táboroztatása

Kárpátaljai diákok téli táboroztatása
Több mint 1200 kárpátaljai diáknak és tanárnak szervez táboroztatást a Rákóczi Szövetség.
Katona Flóra - 2023.01.23

A táboroztatást január 16. és február 17. között a Rákóczi Szövetség a MOL Új Európa Alapítvány és a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően valósíthatja meg Sátoraljaújhelyen. A kezdeményezés célja, hogy kárpátaljai felső tagozatos és középiskolás diákoknak és tanáraiknak segítsen kiszakadni a háború sújtotta Ukrajna nehézségekkel teli hétköznapjaiból. A szervezők ezzel lehetőséget szeretnének teremteni a jó hangulatban eltöltött és minőségi programokkal teli kikapcsolódásra.

„Mindannyian tapasztalhattuk már, hogy egy különösen nehéz időszakban a közösség megtartó ereje rengeteg erőt képes adni. A kárpátaljai gyerekek és kísérőik egy olyan háborús valóságból érkeznek, amely képes elhomályosítani az élet örömét és szépségeit. Szeretnénk, hogy ebben a néhány napban felhőtlenül jól érezhessék magukat és új élmenyekkel gazdagodhassanak. – mondta Miklósa Erika operaénekes, a MOL Új Európa Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A táborok 5 napos turnusokban zajlanak hétfőtől péntekig a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban, ahová időszakonként 200-250 diák érkezik. Minden turnusban egyaránt helyet kapnak kulturális, szórakoztató és sport programok, kirándulással és a korosztálynak szóló előadásokkal, valamint rendhagyó tanórákkal kiegészítve.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×