Ötödik hete zajlik a kárpátaljai diákok téli táboroztatása Sátoraljaújhelyen

Ötödik hete zajlik a kárpátaljai diákok téli táboroztatása Sátoraljaújhelyen
Február 15-én, szerdán 11 órakor a táborozókat felkereste a támogatók nevében Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója.
Katona Flóra - 2023.02.14

220 kárpátaljai diák érkezett február 13-án Sátoraljaújhelyre a Rákóczi Táborba. A fiatalok ez alkalommal elsősorban a beregszászi és a nagyszőlősi járásból érkeztek.

A háború sújtotta Ukrajnából érkező kárpátaljai 10 és 16 év közötti fiatalokat február 15-én, szerdán 11 órakor a támogatók nevében meglátogatta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A kárpátaljai diákok téli táboroztatása január 16. és február 17. között zajlott a Rákóczi Szövetség szervezésében Sátoraljaújhelyen, amelybe több mint 1200 fiatal kapcsolódhatott be a MOL Új Európa Alapítvány és a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően.

A kezdeményezés célja, hogy kárpátaljai felső tagozatos és középiskolás diákoknak és tanáraiknak segítsen kiszakadni a háború sújtotta Ukrajna nehézségekkel teli hétköznapjaiból. A szervezők ezzel lehetőséget szerettek volna teremteni a jó hangulatban eltöltött és minőségi programokkal teli kikapcsolódásra.

A táborok 5 napos turnusokban zajlottak hétfőtől péntekig a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban, ahová időszakonként 200-250 diák érkezett. Minden turnusban egyaránt helyet kaptak kulturális, szórakoztató és sport programok, kirándulással és a korosztálynak szóló előadásokkal, valamint rendhagyó tanórákkal kiegészítve.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×