Felvidékről kitelepített magyarok április 12-i emléknapja

Pályázati felhívás
Központi iroda - 2023.03.16

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei települési és középiskolai szervezetei számára a Felvidékről kitelepített magyarok április 12-i emléknapja alkalmából, azzal a céllal, hogy minél több településen, iskolában emlékezzenek meg, a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített több mint százezer magyar emberről.

Az Országgyűlés 2012. december 4-én ellenszavazat nélkül fogadta el, hogy ezentúl április 12-e a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja lesz.

Az emléknap méltó dátuma április 12-e, 1947. április 12-én indult az első transzport Magyarország felé.

• A pályázat célja: minél több településen, középiskolában emlékezzenek meg, a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített több mint százezer magyar emberről.
  • A pályázók köre: a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei települési és középiskolai szervezetei
  • Megpályázható maximális összeg: 100 000 forint
  • A pályázott programnak 2023. április 11-17. között kell megvalósulnia
  • Pályázat beadásának határideje 2023. április 3., hétfő
  • A pályázat feltételei: a Rákóczi Szövetség belsőpályázati rendszerének feltételei érvényesek
  • A pályázatot a KARON rendszeren keresztül tudják benyújtani

További információ esetén Szenczi Borbála, gazdasági igazgató-helyettesünk (szenczi.borbala@rakocziszovetseg.hu;  +36 1 201 3067) áll rendelkezésre.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.