Rákóczi Nyár 2023

Rákóczi Nyár 2023
A Rákóczi Szövetség 2023 nyarán közel 10 ezer Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő magyar fiatal számára szervez táborokat Sátoraljaújhelyen, a magyar fiatalok egyik meghatározó találkozási helyszínén, a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban.
Központi iroda - 2023.04.12

A nagy táborok helyszíne a sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont (www.rakoczihotel.hu), ugyanakkor Baján anyanyelvi, Székesfehérváron színjátszó, Orfűn, Nyékládházán, Tihanyban vitorlás táborok, Gyöngyösön kerékpáros tábor is várja a fiatalokat.  

Az egyes nyári táborokba a tudomány, a közélet, a gazdaság, a sport és a művészvilág számos képviselője is ellátogat. 

Diákutaztatási Program

A június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából minden évben utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség. A program célja, hogy a középiskolások a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Csíksomlyói zarándoklat

A Rákóczi Szövetség idén újra csíksomlyói zarándoklatot szervez a pünkösdi búcsúra középiskolai és egyetemi szervezetei részére. A búcsúra 300 fiatalt várunk a Kárpát-medencéből és a diaszpóra magyar közösségeiből, ahová a Boldogasszony Zarándokvonattal utazunk.

Időpont: 2023. május 25-28.

Helyszín: Csíksomlyó

Összmagyar Középiskolás Táborok

Nyári programjaink kiemelt eseménye a három nagy Összmagyar Középiskolás Táborunk, ahová középiskolai szervezeteink képviselőinek jelentkezését várjuk.

Időpont: 2023. június 25-30., 2023. július 30. - augusztus 4. és 2023. augusztus 20-25.

Helyszín: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont - Sátoraljaújhely

Vitorlás Táborok

A Rákóczi Szövetség Kollár Lajossal, a magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnökével együttműködve az idei nyáron is vitorlás táborokat szervez Tihanyban, Orfűn és Nyékládházán.

Helyszínek: Tihany, Orfű, Nyékládháza

Összmagyar Tanártábor

A tábor célja, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő tanárok, irodalmi, történelmi, természettudományi és közéleti témákban színvonalas szakmai továbbképzésben részesüljenek.

Időpont: 2023. július 15-19.

Helyszín: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont

Kerékpáros Tábor

A Rákóczi Szövetség dr. Záray László, orvossal, a Mátra Biker Sport Club elnökével együttműködve az idei nyáron második alkalommal szervez kerékpáros tábort, a Mátra szívében. A tábor alatt a gyerekek megismerhetik a Mátra történelmét, földrajzát, természeti szépségeit. Hegyeken-völgyeken, patakokon, erdőkön, kőtengereken keresztül bringázhatnak, számos panoráma pontot érintve, ahonnan csodálatos a kilátás.

Időpont: 2023. július 9-16.

Helyszín: Mátra

Székesfehérvári Színjátszó Tábor

A Rákóczi Szövetség és a székesfehérvári Vörösmarty Színház hatodik alkalommal szervezi meg közösen a Kárpát-medencei Színjátszó Tábort, Székesfehérváron. A táborban a diákok elsajátíthatják a színészmesterség alapjait, és együtt léphetnek színpadra a Vörösmarty Színház színészeivel.

Időpont: 2023. augusztus 13-21.

Helyszín: Székesfehérvár

Összmagyar Anyanyelvi Táborok

Nyári programjaink között három Összmagyar Anyanyelvi Tábort szervezünk, elsősorban a szórványban és a diaszpórában élő magyar általános iskolás diákok részére. A program a korosztály nyári kikapcsolódását, kapcsolatépítését és magyar identitásának erősítését célozza. Táncház, kirándulás, vetélkedők, kézműves foglalkozások, kulturális és sportprogramok színesítik az egyhetes együttlétet.

Időpontok: 2023. július 1-5., 2023. július 9-14., 2023. július 23-28. és 2023. augusztus 6-11.

Helyszínek: Sátoraljaújhely, Baja

Összmagyar Egyetemista Tábor

Nyári programjaink egyik kiemelt eseménye az Összmagyar Egyetemista Tábor, ahová Kárpát-medencei és diaszpórában élő egyetemisták jelentkezését várjuk. A tábor közéleti előadásokat, sportprogramot, kirándulást, táncházat és sokféle kulturális programot kínál.

Helyszín: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont

Időpont: 2023. augusztus 13-17.

Déryné Tábor

Első ízben valósul meg a Déryné Programmal együttműködésben a Kárpát-medence legnagyobb színjátszó tábora.

Időpontok: 2023. július 20-23.

Helyszínek: Sátoraljaújhely

Kattintson a galéria megnyitásához
OK
×
×