Délvidéki kirándulás magyarországi és vajdasági középiskolások részvételével

Délvidéki kirándulás magyarországi és vajdasági középiskolások részvételével
A Rákóczi Szövetség békéscsabai, hódmezővásárhelyi, szarvasi és szegedi középiskolai szervezeteinek diákjai az április 21-23. közötti hétvégét a Vajdaságban töltötték.
Központi iroda - 2023.04.21

A Rákóczi Szövetség békéscsabai, hódmezővásárhelyi, szarvasi és szegedi középiskolai szervezeteinek diákjai az április 21-23. közötti hétvégét a Vajdaságban töltötték helyi diáktársaikkal, ahol együtt keresték fel a Délvidék magyar történelmi és kulturális kincseit – többek között Szabadkán, Topolyán és Karlócán. A diákok szállásáról és ellátásáról a vajdasági falusi turizmus gondoskodott.

A Rákóczi Szövetség középiskolai programjai között régi nagy hagyománya van a regionális kirándulásoknak, amikor magyarországi diákok a határ másik oldalán élő társaikkal közösen keresik fel a külhoni területek magyar történelmi és kulturális vonatkozású helyszíneit. Ezek a kirándulások kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy a határ két oldalán élő diákok és tanárok között minél szorosabb kapcsolatok alakuljanak és nagyban hozzájárul a helyi identitás erősítéséhez is. A következő hétvégéken sor kerül a Partiumi Kirándulásra és a Felvidéki Sétára is több száz diák részvételével.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×