300 Kárpát-medencei és nagyvilágban élő magyar középiskolás indult a csíksomlyói pünkösdi búcsúba

300 Kárpát-medencei és nagyvilágban élő magyar középiskolás indult a csíksomlyói pünkösdi búcsúba
Katona Flóra - 2024.05.15

A Rákóczi Szövetség meghívására 300 Kárpát-medencei és nagyvilágban élő magyar középiskolás indult a csíksomlyói pünkösdi búcsúba a Boldogasszony Zarándokvonattal. A zarándoklat célja, hogy a fiatalok megtapasztalják az együvé tartozás élményét és együtt imádkozhassanak jövőjükért és a keresztény Magyarországért.

Május 16-án, csütörtökön hajnalban a Boldogasszony Zarándokvonattal 300 Kárpát-medencei és nagyvilágban élő középiskolás indult a csíksomlyói pünkösdi búcsúba.

A résztvevő diákok a nagyvilág magyar diszpóra szervezeteinek képviseletében Új-Zélandról, Ausztráliából és Brazíliából érkeztek, valamint a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei középiskolai szervezeteinek képviseletében a felvidéki Ipolyságról, a kárpátaljai Beregszászról és Zápszonyból, a vajdasági Adáról, a partiumi Nagyváradról, illetve Gödöllőről, Győrből, Hajdúdorogról, Gyöngyösről, Budapestről, Balassagyarmatról, Békéscsabáról, Debrecenből, Kapuvárról, Kisvárdáról, Miskolcról, Pásztóról, Pécsről, Szegedről és Szekszárdról.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×