Nyári programok a Rákóczi Táborban

Nyári programok a Rákóczi Táborban
Katona Flóra - 2024.06.14

100 háborúban érintett ukrán család gyermeke érkezett a Rákóczi Szövetség táborába június 16-21. között Sátoraljaújhelyre. A diákok azzal a céllal érkeztek Magyarországra, hogy a háború sújtotta Ukrajna nehézségekkel teli hétköznapjaiból kiszakadjanak és egy élményekkel teli felszabadult hetet tölthessenek el Magyarországon.

A háborúban érintett családok gyermekei Ukrajna számos területéről érkeznek a Kárpátaljai Katonai Adminisztráció szervezésében.

Magyarországon és a Kárpát-medencében még tart a tanév, éppen ezért a Rákóczi Szövetség nagy táborai még nem kezdődhetnek el, de az első fecskék már megérkeztek táborozni a diaszpórából is. Június 14-én, pénteken több mint 30 magyar gyökerű középiskolás érkezett Argentínából, Ausztráliából, az Amerikai Egyesült Államokból és Új-Zélandról.

A résztvevők június 14. és 21. között budapesti és zempléni programokon vesznek részt.

A magyar diaszpóra közösségekből mintegy 700 fiatal érkezhet a Szövetség különböző korosztályokat megszólító tematikus táboraiba a nyár folyamán.

A Rákóczi Szövetség nyári programjában 35 tábor, rendezvény szerepel, amelyek több mint 15 ezer magyarországi, külhoni és a nagyvilág magyar diaszpóra közösségeiben élő diáknak és tanárnak teremt lehetőséget a találkozásra, az élmények és az emlékek szerzésére annak érdekében, hogy a magyar nyelv és kultúra ismeretük és szeretetük erősödjön.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×