Programok

Diákutaztatási Program

A Rákóczi Szövetség nemzeti ünnepeinkhez, emléknapjainkhoz kapcsolódóan minden évben három alkalommal – március 15., június 4., október 23. – hirdeti meg Diákutaztatási Programját. A pályázatot minden, magyar nyelven (is) oktató középiskola utazó csoportja benyújthatja a sávos rendszerben, utófinanszírozással folyósított, legfeljebb 300 000 forint összegű utazási költség-támogatásra. A pályázatok pozitív elbírálásának feltétele, hogy a csoport lépjen át egy országhatárt és egy magyar partnerszervezet, partneriskola (olyan intézmény, amelyben magyar nyelvű képzés van) tagságával, diákjaival közösen emlékezzenek meg az aktuális ünnep alkalmából. Az elbírálás során a megítélt keretösszeg az utazó csoport létszáma és a megtett út hossza szerint alakul ki.

A Rákóczi Szövetség immár több, mint három évtizede járul hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez, többek között azzal is, hogy a Szövetség minden évben számos nyári tábort, találkozót, konferenciát, tanulmányutat szervez határon túli és magyarországi diákok részvételével. 

Diákutaztatási Program - Március 15.

A Szövetség 1994 óta anyagi hozzájárulást és szervezési segítséget nyújt Kárpát-medencei magyar középiskolák számára, amelyek készek arra, hogy a diákjaik egy csoportját a március 15-i nemzeti ünnepünk kapcsán a szomszédos országokba utaztassák, hogy ott részt vegyenek a helyi magyar közösség által szervezett ünnepségeken.

Diákutaztatási Program - Június 4.

A Szövetség anyagi hozzájárulást és szervezési segítséget nyújt bármely Kárpát-medencei középiskola számára, amelyek készek arra, hogy diákjaik egy csoportját a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja kapcsán egy másik Kárpát-medencei országban lévő iskolához utaztassák, hogy ott közösen emlékezzenek, közös programot bonyolítsanak.

Diákutaztatási Program - Október 23.

A Szövetség anyagi hozzájárulást és szervezési segítséget nyújt bármely Kárpát-medencei középiskola számára, amelyek készek arra, hogy diákjaik egy csoportját október 23-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan egy másik Kárpát-medencei országban lévő iskolához utaztassák, hogy ott közösen emlékezzenek, közös programot bonyolítsanak az 1956-os forradalom szellemében.

 Ez lehetőséget nyújt a diákok számára, hogy megismerhessék a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar közösségek életét, kultúráját, és egyben jó alkalom az ottani magyar iskolákkal való kapcsolatfelvételre is.

A pályázat KARON (KApcsolattartási Rendszer ONline) felületünkön nyújtható be, a sikeres elszámolást az utazást követően kell benyújtani. Az elszámolásnak tartalmaznia kell a következőket:

  • Eredeti számla
  • Eredeti menetlevél
  • Fényképes beszámoló (Kb. 2 A4-es oldal folyószöveg + 25 fénykép)
  • Jelenléti ív

A pályázatok meghirdetésekor a rendszerünkben nyilvántartott minden Kárpát-medencei magyar tanítási nyelvű középiskola részére megküldjük a pályázati felhívást.

Array
OK
×