NEMZETI ÚJRAKEZDÉS ÉS ÖSSZETARTOZÁS

Pályázati lehetőség honismereti kirándulásokra
Kárpát-medencei osztályközösségeknek

A Rákóczi Szövetség a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napjához és a Nemzeti Újrakezdés Évéhez kapcsolódóan rendhagyó diákutaztatási pályázatot hirdet magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségek részére.

A pályázat célja, hogy a járványügyi szabályokhoz igazodva minél több középiskolai osztályközösség keressen fel belföldi honismereti kirándulások keretében olyan helyszíneket, amelyek a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódnak.

 
 

A pályázaton 300 000 forint keretösszegű utazási támogatás nyerhető el. A pályázat feltétele, hogy meg kell jelölni és fel kell keresni egy olyan történelmi emlékhelyet az utazás során, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelem valamely meghatározó eseményéhez.

A Rákóczi Szövetség a 20. századi történelmi emlékhelyek kiválasztását az utazókra bízza, amely kapcsolódhat többek között az első világháborúhoz, a trianoni országvesztéshez, a holokauszthoz, a második világháborúhoz, a náci és a kommunista diktatúrák áldozataihoz, 1956-hoz és a kitelepítésekhez.

A pályázat a Rákóczi Szövetség honlapján elektronikusan 2021. április 27-től május 24-ig bármikor benyújtható. A beérkező kérelmeket a Szövetség hetente elbírálja annak érdekében, hogy minél hatékonyabban megszervezhető és lebonyolítható legyen a kirándulás.

A honismereti kirándulások az aktuális járványügyi szabályok mellett valósíthatók meg.

Pályázni online űrlapunkon lehet, amely elérhető az alábbi hivatkozásra kattintva:

https://www.rakocziszovetseg.org/palyazatok/felhivasok/1575-palyazati-adatlap-rdp21

A pályázat feltételei:

  • Pályázhat minden Kárpát-medencei magyar középiskolai osztályközösség.
  • A kirándulásnak 2021. május 10. és június 30. között kell megvalósulnia.
  • Az utazás során fel kell keresni egy 20. századi történelmi emlékhelyet.

A pályázaton elnyert összeg kifizetésének feltételei:

A támogatás összege legfeljebb 300.000 Ft, melyet az utazó iskola kizárólag buszos személyszállítási költségekre használhat fel. A támogatás mértéke függ a kalkulált útvonal hosszától.

A pályázaton elnyert összeg kifizetésének, azaz a számla kiegyenlítésének feltétele, hogy minden utazó iskola a számla beérkezésével egyidejűleg, de legkésőbb az utazást követően 30 nappal eleget tesz az elszámolás alábbi követelményeinek:

  • a Rákóczi Szövetség nevére és címére kiállított eredeti számla és menetlevél megküldése postai úton,
  • az utazás megrendelését visszaigazoló dokumentum kitöltése és megküldése postai úton
  • az utazók névsoráról egy eredeti (!) jelenléti ív kitöltése és elküldése postai úton, valamint e-mailben szkennelve is
  • írásos beszámolót elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre
  • 10 db – az út fontosabb eseményeit, az emlékhelyek felkeresését megörökítő – fénykép elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy amíg a szakmai és pénzügyi beszámoló minden eleme nem érkezik meg irodánk fenti címére, addig a busz számlájának kiegyenlítése sem történik meg.

Kérjük, hogy a fenti feltételekről az Önök utazását biztosító busztársaságot is tájékoztatni szíveskedjenek.

Ha az utazás után 30 nappal sem érkezik be a hiánytalan elszámolás, a számlát nem áll módunkban kifizetni!