Szervezetek

Középiskolai szervezetek

A Rákóczi Szövetség évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordított a középiskolás korosztály megszólítására. Meggyőződésünk, hogy az ügy szempontjából kulcsfontosságú a tizenévesek megszólítása határon innen és túl, valamint számukra a személyes találkozás – így a magyar-magyar kapcsolatok megtapasztalásának lehetőségét megteremteni.

Ma már évente több mint 20 rendezvényt szervez a Központi Iroda e fiatalok számára – hétvégi vezetőképzők és kirándulások, nyári táborok várják az érdeklődőket. A Diákutaztatási Program segítségével minden évben több mint 15 000 diák látogat legalább el egy országhatárt átlépve a Kárpát-medence egy-egy magyar középiskolájának diákjaihoz.

Kárpát-medence szerte többszáz magyar nyelven oktató középiskola tanárai és diákjai döntöttek középiskolai szervezetet létrehozása mellett. A Szövetség tagságának és szervezeteinek nagyobb részét adják a középiskolai szervezetek, akik a fent említett rendezvények mellett saját programjaikkal járulnak hozzá a közösségek és partneri kapcsolatok épüléséhez. E szerepvállalásuk során lehet szervezeteink segítségére a Belső Pályázatban évente elnyerhető 150 000 forintos támogatás.

Array
OK
×