Gloria Victis 2022 – Program

Gloria Victis 2022 – Program
Október 21. és 23. között több mint 2000 középiskolás és egyetemista részvételével zajlik a Gloria Victis 1956-os Emlékünnepség Budapesten a Rákóczi Szövetség szervezésében.
Központi iroda - 2022.10.20

Ugrás a programtervhez

A Gloria Victis 1956-os Emlékünnepség – néhai Halzl Józsefnek köszönhetően – a Rákóczi Szövetség legnagyobb és legemblematikusabb rendezvényévé vált az elmúlt három évtizedben. Több mint 2000 középiskolás és egyetemista érkezik az eseményre itthonról és külhonból egyaránt a Szövetség ifjúsági szervezeteinek képviseletében. A magyar diákok mellett 50 ukrán középiskolás is érkezik a Kárpátaljai Megyei Tanács és a megyei katonai adminisztráció segítségével.

A három napos rendezvény meghatározó eleme – az állami ünnepség részét képező – műegyetemi aulai megemlékezés október 22-én, szombaton 15 órakor. Itt ünnepi beszédet mond Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és az egyetemi szervezetek képviseletében Németh Friderika, pozsonyi orvostanhallgató. A Műegyetemtől 16 órakor indul a fáklyás felvonulás a történelmi útvonalon a Bem térre, ahol 17 órától megemlékezés, koszorúzás és koncert várja az emlékezőket. Itt ünnepi beszédet mond Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Fazekas Kristóf, budapesti egyetemista.

OK
×