Szervezetek

Települési szervezetek

A Rákóczi Szövetség munkájához az elmúlt két évtizedben többszáz helyi és egyetemi közösség csatlakozott. Minden évben színes programsorozatot valósítanak meg helyi vagy akár regionális szinten. E kezdeményezések, rendezvények támogatására a Rákóczi Szövetség lehetőségeihez mérten kíván anyagi támogatást nyújtani Belső Pályázati rendszerén keresztül.

Helyi szervezeteink minden évben meghívást kapnak a számos megemlékezésre, rendezvényre (Esterházy János Emlékünnepség, Rákóczi Emléknap, Felvidékről Kitelepített Magyarok Emléknapja, Gloria Victis stb.) is.

A helyi szervezetek között külön meg kell említeni a Rákóczi Szövetség egyetemeken, főiskolákon működő helyi szervezeteit is. Kiemelt cél, hogy a magyar egyetemi ifjúság körében mindinkább kialakuljon az összetartozás tudata, valamint, hogy e szcénában is erős magyar-magyar kapcsolatok alakuljanak ki. E célt szolgálják a Rákóczi Szövetség külön e korosztálynak szervezett rendezvényei, mint a Szentendrei Főiskolás Tábor vagy a „Gloria Victis” – Kárpát-medencei ifjúsági találkozó.

Array
OK
×