Online képzések és előadások

Online képzések és előadások
Nagyszámú középiskolás, tanár, tanító és óvodapedagógus érdeklődése övezi a Rákóczi Szövetség online találkozásait, képzéseit, előadás-sorozatait
Nagy Domonkos - 2021.02.03

A Rákóczi Szövetség a nehéz járványügyi helyzetben sem szeretné elengedni a külhoni diákok, tanárok és óvodapedagógusok kezét, hiszen az ő kezükben van a jövő. A Szövetség nagyon fontosnak érzi azt, amit a gyermekek neveléséért és ezzel együtt a magyar iskolaválasztásért, illetve a magyar megmaradásért tesznek, ezért igyekszik a behatárolt lehetőségek mellett is állandó programokat, képzéseket biztosítani számukra.  

A Szövetség január 25-től online előadás-sorozatot indított Kárpát-medencei középiskolai tanárok számára, melyben különböző területekről érkező neves szaktekintélyek adnak elő a nevelést, a pedagógus szakmát érintő kérdésekben. Az sorozat első előadója Dr. Vass Vilmos, módszertani szakértő volt, aki a Motiváció új értelmezéséről tartott előadást. Február első napján Dr. Pécsi Rita, neveléskutató tartott előadást, ami az érzelmi intelligencia fejlesztésének szerepe a pedagógiában témára épült. A sorozat 3. előadója Prof. Dr. Balázs Gáza, nyelvész  „A tájban élő nemzet” témakörben tartott előadást. 

A középiskolásoknak január 26-tól „Hogyan tovább” címmel indított előadás-sorozatot a felsőoktatással, felvételivel, egyetemi élettel kapcsolatban, illetve aktuális, a Kárpát-medencei ifjúságot érintő témákról. Első alkalommal Murai Lackó, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke és Ladányi Ármin, a Youth Business Group külső kapcsolatokért felelős vezetője várta a diákok kérdéseit. Február 2-án pedig Rátóti Zoltán és Szarvas József, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló színművészekkel beszélgettünk művészetről, színházról és továbbtanulásról.

2021. január 29-én a Szövetséggel együttműködésben Balatoni Kata, Így tedd rá! programgazda, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató tartott online képzést a „Néphagyomány az óvodában és az iskolában - "Farsangtól Pünkösdig" címmel, melyre mintegy 2000 óvodapedagógus és tanító jelentkezett szerte a Kárpát-medencéből és a nagyvilágból.

A nagyszámú jelentkezés is azt bizonyítja, hogy a pedagógusok és diákok számára is fontos az anyanyelvi közösség, az identitást erősítő programok, képzések és a minőségi oktatás.   

A Rákóczi Szövetség a tavasz folyamán a járványügyi helyzethez alkalmazkodva szeretne további képzési lehetőségeket biztosítani, és továbbra is arra bíztatja a magyar családokat, hogy válasszák gyermekük számára a magyar iskolát, mely a magyar nyelv és kultúra továbbadásával biztosítja a magyar közösségek megmaradását, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert jelent a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×