Gloria Victis 2022

Gloria Victis 2022
A Rákóczi Szövetség 2022-ben 27. alkalommal hirdeti meg Kárpát-medencei középiskolások számára a Gloria Victis történelmi vetélkedőt, amelynek idén együttműködő partnere az Országgyűlés Hivatala.
Központi iroda - 2022.03.15

A 2022-es év a 800 éves Aranybullát méltatja, így a vetélkedő idei témája:

Az Aranybulla és a magyar rendi alkotmány

A három fordulóból álló vetélkedő meghirdetése minden évben tavasszal történik. A háromfős csapatok egy tesztsor kitöltésével nevezhetnek. A beküldött dolgozatok alapján a legjobb 60 csapat kap meghívást a második fordulóra, amelyet a szervezők egy háromnapos ifjúsági találkozó és 1956-os emlékünnepség keretében Budapesten rendeznek október 21. és 23. között.

A vetélkedő középdöntője október 22-én, a döntője október 23-án az Országházban zajlik.

A Gloria Victis vetélkedőre 2022. március 15-től lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség honlapján az alábbi gombra kattintva vagy a hivatkozást megnyitva:

https://rakocziszovetseg.org/2022/03/15/gloria-victis-2022-regisztracio/

A jelentkezést követően elérhetővé válik a vetélkedő első fordulójának feladatsora, amelynek beküldési határideje 2022. június 5., vasárnap éjfél

A csapat adatai és a feladatlap a határidőig online szerkeszthetők. A szakmai zsűri kizárólag azon csapatok feladatlapját bírálja el, ahol a csapatra és csapattagokra vonatkozó adatok kitöltése hiánytalanul megtörtént! A zsűri a Szövetség rendszerébe beérkezett feladatlapokat azok 2022. június 5. éjféli állapota szerint pontozza!

Az első forduló eredményéről 2022. szeptember 9. után értesítjük a csapatokat, illetve az eredmények megtekinthetők lesznek a Rákóczi Szövetség honlapján is.

A második fordulóba jutott 60 csapat október 22-én írásbeli fordulón méri össze tudását, és ennek eredménye alapján a legeredményesebb tíz csapat kerül be az október 23-i szóbeli döntőbe. A döntőben neves szakemberekből álló zsűri előtt, számos igényes feladat révén dől el a vetélkedő végső sorrendje. Valamennyi döntőbe és középdöntőbe jutott csapat értékes díjakban, a legjobb három csapat tagjai, valamint a felkészítő tanáraik egy külföldi tanulmányi kirándulásban részesülnek.

A vetélkedővel kapcsolatos további információ az info@rakocziszovetseg.hu e-mail címen kérhető.

Budapest, 2022. március 15.

Rákóczi Szövetség logo Országgyűlés Hivatala logo
Rákóczi Szövetség Országgyűlés Hivatala

                                                                             

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×