Rákóczi Nyár 2022

A Rákóczi Szövetség 2022 nyarán ismét sokezer embert - első sorban fiatalokat - vár nyári programjaira a Kárpát-medencéből és a magyar diaszpóraközösségekből.
Központi iroda - 2022.04.29

A Rákóczi Szövetség nagy nyári táboraiban júliustól szeptemberig újra együtt lesz a Kárpát-medence és a nagyvilág magyar ifjúsága. 6000 diákot és tanárt várnak a táborok, ahová általános iskolások, középiskolások, egyetemisták és tanárok egyaránt érkeznek nem csak Magyarországról és a szomszédos országokból, hanem félezer diák a tengerentúli magyar diaszpóra közösségekből is bekapcsolódik.

A nagy táborok helyszíne a sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont (www.rakoczihotel.hu), ugyanakkor Baján anyanyelvi, Székesfehérváron színjátszó, Orfűn, Nyékládházán, Tihanyban vitorlás táborok, Gyöngyösön kerékpáros tábor is várja a fiatalokat.

Az egyes nyári táborokba a tudomány, a közélet, a gazdaság, a sport és a művészvilág számos képviselője is ellátogat.

Diákutaztatási Program

A június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából minden évben utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség. A program célja, hogy a középiskolások a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Csíksomlyói zarándoklat

A Rákóczi Szövetség – két járvánnyal terhelt év után – idén újra csíksomlyói zarándoklatot szervez a pünkösdi búcsúra középiskolai és egyetemi szervezetei részére. A búcsúra 300 fiatalt várunk a Kárpát-medencéből és a diaszpóra magyar közösségeiből, ahová a Boldogasszony Zarándokvonattal utazunk.

Időpont: 2022. június 2-5.

Helyszín: Csíksomlyó

Összmagyar Középiskolás Táborok

Nyári programjaink kiemelt eseménye a két nagy Kárpát-medencei Középiskolás Táborunk, ahová középiskolai szervezeteink képviselőinek jelentkezését várjuk.

Időpont: 2022. július 3-8. és 2022. július 31. - augusztus 5.

Helyszín: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont - Sátoraljaújhely

Vitorlás Táborok

A Rákóczi Szövetség Kollár Lajossal, a magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnökével együttműködve az idei nyár 7 vitorlás tábort szervez Tihanyban. Orfűn és Nyékládházán. A táborok 180 Kárpát-medencei fiatal számára biztosítanak lehetőséget az értékes nyári kikapcsolódásra.

Helyszínek: Tihany, Orfű, Nyékládháza

Összmagyar Pedagógus Tábor

A tábor célja, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő tanárok, irodalmi, történelmi, természettudományi és közéleti témákban színvonalas szakmai továbbképzésben részesüljenek.

Időpont: 2022. július 17-22.

Helyszín: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont

Kerékpáros Tábor

A Rákóczi Szövetség dr. Záray Lászlóval, a Mátra Biker Sport Club elnökével együttműködve az idei nyáron első alkalommal szervez kerékpáros tábort, a Mátra szívében. A tábor alatt a gyerekek megismerhetik a Mátra történelmét, földrajzát, természeti szépségeit. Hegyeken-völgyeken, patakokon, erdőkön, kőtengereken keresztül bringázhatnak, számos panoráma pontot érintve, ahonnan csodálatos a kilátás.

Időpont: 2022. július 10-17.

Helyszín: Mátra

Színjátszó Tábor

A Rákóczi Szövetség és a székesfehérvári Vörösmarty Színház 5. alkalommal szervezi meg közösen a Kárpát-medencei Színjátszó Tábort, Székesfehérváron. A táborban a diákok elsajátíthatják a színészmesterség alapjait, és együtt léphetnek színpadra a Vörösmarty Színház színészeivel.

Időpont: 2022. augugsztus 10-22.

Helyszín: Székesfehérvár

Anyanyelvi Táborok

Nyári programjaink között négy Anyanyelvi Tábort szervezünk, elsősorban a szórványban és a diaszpórában élő magyar általános iskolás diákok részére. A program a korosztály nyári kikapcsolódását, kapcsolatépítését és magyar identitásának erősítését célozza. Táncház, kirándulás, vetélkedők, kézműves foglalkozások, kulturális és sportprogramok színesítik az egyhetes együttlétet.

Időpontok: 2022. július 4-8., 2022. július 10-15., 2022. július 24-29., 2022. augusztus 7-12., 2022. augusztus 21-26.

Helyszínek: Sátoraljaújhely, Baja

Összmagyar Egyetemista Tábor

Nyári programjaink egyik kiemelt eseménye az Összmagyar Egyetemista Tábor, ahová Kárpát-medencei és diaszpórában élő egyetemisták jelentkezését várjuk. A tábor közéleti előadásokat, sportprogramot, kirándulást, táncházat és sokféle kulturális programot kínál.

Helyszín: Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont

Időpont: 2022. augusztus 15-19.

Kattintson a galéria megnyitásához