9 ezer kézfogás a magyar iskolaválasztásért

9 ezer kézfogás a magyar iskolaválasztásért
A magyar iskolaválasztás a külhoni területeken egyet jelent a magyar jövő választásával és minden gyermek, aki magyar iskolába lép, őrzője marad a magyar nyelvnek és kultúrának.
Katona Flóra - 2023.09.01

A szeptemberi iskolakezdést követően, félezer külhoni helyszínen, mintegy 9 ezer iskolakezdő kisdiák családjának mond köszönetet a Rákóczi Szövetség, hazai és külhoni támogatóival együtt a magyar iskolaválasztásért.

Az iskolakezdők köszöntése – a Szlovákiai Magyar Iskolák Országos Tanévnyitó Ünnepségén – szeptember 2-án vette kezdetét a felvidéki Szádalmás református templomában.

A magyar iskolaválasztás a külhoni területeken egyet jelent a magyar jövő választásával és minden gyermek, aki magyar iskolába lép, őrzője marad a magyar nyelvnek és kultúrának. A magyar iskolaválasztás egyet jelent a külhoni magyar közösségek fennmaradásával és nem utolsósorban az egyén többlettudásával és jobb érvényesülésével.

Az iskolaválasztást elismerő ösztöndíjat és az iskolatáskát a Felvidéken mintegy 3600, Vajdaságban és Horvátországban 1300, Erdélyben és Partiumban – Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Hunyad, Fehér, Máramaros, Szeben, Szilágy, Temes megye, valamint a Maros és Kolozs megyei szórvány – több mint 2400 iskolakezdőnek, valamint 200 magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeknek adják át. A Rákóczi Szövetég kiemelt figyelmet fordít a kárpátaljai iskolakezdőkre is.

Az iskolakezdők köszöntésének menetrendje ide kattintva érhető el.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×