Magyarországi felsőoktatásban tanuló diaszpóra ösztöndíjas fiatalok találkozója

A hazai felsőoktatásban tanuló magyar diaszpóra ösztöndíjas fiatalok a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban találkoztak a hétvégén.
Katona Flóra - 2023.11.16

Több mint 25 ország fiatalja a KKM által működtetett Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram támogatásával érkezett hazánkba.

November 17-19. közötti hétvégén a KKM Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram támogatásával a magyarországi felsőoktatásban tanuló diaszpóra fiatalok találkoztak. A nagyvilág különböző pontjairól érkező magyar származású fiatalok az ország más-más egyetemein és szakjain tanulnak. A találkozó a Zemplén fővárosában, Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban (www.rakoczihotel.hu) valósult meg azzal a céllal, hogy az ösztöndíjasok közvetlen kapcsolatokat tudjanak kialakítani egymással, illetve a KKM Balassi ösztöndíjprogramjának támogatásával hazánkban tanuló Kárpát-medencei társaikkal.

Az eseményt november 17-én, pénteken 18 órakor Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, valamint Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke nyitották meg.

Az rendezvény közel 150 fiatal részvételével valósult meg.

Az eseményt a Rákóczi Szövetség a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, illetve a Tempus Közalapítvánnyal együttműködésben valósította meg. A hétvége programjában szakmai, kulturális és szórakoztató programok egyaránt megtalálhatók voltak.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.