Félezer diák találkozott a hétvégén Budapesten

Félezer diák találkozott a hétvégén Budapesten
Félezer diák találkozott a hétvégén Budapesten, a Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumán 111 Kárpát-medencei magyar középiskola képviseletében.
Katona Flóra - 2024.02.22

A diákok február 25-én a Nemzeti Vértanúk Emlékművénél a kommunizmus áldozataira emlékeztek.

A Középiskolás Vezetői Fórumra a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei középiskolai szervezeteinek képviseletében több mint 500 diák és tanár érkezett 111 középiskolából.

A Középiskolás Vezetői Fórum azzal a céllal valósult meg, hogy a diákok megvitassák a Szövetség idei ifjúsági programjait és pályázati lehetőségeit. A hétvége során kiemelt szerepet kaptak a kulturális és szórakoztató előadások, közösségi és csapatépítő programok is.

A rendezvény megnyitóján február 23-án, a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnáziumban részt vett Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Balatoni Katalin, köznevelési helyettes államtitkár.

A középiskolás fiatalok tanáraik kíséretében, február 25-én, vasárnap 10 órakor – a Kossuth tér szomszédságában, a Nemzeti Vértanúk Emlékművénél – Latorcai János, az Országgyűlés alelnökével együtt emlékeztek a kommunizmus áldozataira. A megemlékezést a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából az Országgyűlés Hivatala és a Rákóczi Szövetség szervezte.

Ehhez a bejegyzéshez nem áll rendelkezésre galéria.
OK
×
×