Esterházy János Emlékünnepség és Díjátadó

Esterházy János Emlékünnepség és Díjátadó
A Rákóczi Szövetség március 8-án az Országház felsőházi termében emlékezett Esterházy János, mártírsorsú felvidéki politikusra.
Központi iroda - 2024.03.11

A Rákóczi Szövetség 1991 óta minden év márciusában Esterházy János életművére emlékezik és Esterházy-díjat adományoz olyan személyeknek vagy intézményeknek, akik és amelyek az ő szellemében a magyar közösségek szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve a mártírsorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért – a kereszténységért, az összmagyarságért és Közép-Európa népeiért – kimagasló tevékenységet fejtettek ki.

Az ünnepségen a magyar kormány nevében beszédet mondott Panyi Miklós, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Posztumusz Esterházy-díjban részesült néhai Pásztor István, nagyformátumú vajdasági magyar politikus mindazért, amit a vajdasági magyar közösségért és a magyar-szerb kapcsolatokért tett.

A díjazottat Kövér László, az Országgyűlés elnöke méltatta. A díjat Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke vette át.

Esterházy-díjban részesült Kozma Imre, irgalmasrendi szerzetes mindazért, amit a szegényekért és elesettekért, illetve a külhoni magyarokért tett és tesz. A díjazottat Vecsei Miklós, miniszterelnöki biztos, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke méltatta.

Kattintson a galéria megnyitásához
OK
×
×